Sabtu, 17 Mac 2012

Pengalaman...

Assalammualaikum...
maaf kan tieka sebab dah lama tieka tidak update blog nie..
bukan lah bermaksud tieka dah lupakan blog tieka nie..
cuma buat masa sekarang nie tieka cuma ingat pasal tarikh akan tieka operation..
kat bawah nie tarikh-tarikh yang telah tieka lalui..


14/ 3/2011-hari pertama tieka masuk wad..
nurse siap bagi baju wad kat tieka suruh tieka salin..
lepas tu rehat-rehat sekejap sementara tunggu makanan hospital tu sampai..



lepas makan tu nurse panggil keluar dan masuk bilik rawatan sebab nak letak benda yang masuk air tu..
tieka pun xtau apa nama die..=.='

malam tu tepat kul 12..
nurse bagi ubat dan mula lah tieka puasa..sampai lepas operation..



15/3/2011-hari operation
sementara tunggu nurse dan doktor datang untuk berbincang sekejap sebelum waktu operation..
tieka tidak senang duduk time tu..
bila doktor kata tieka akan dioperation kul 1 petang..
tieka rasa takut lah jugak..
tapi pada masa yang sama tieka ingat Allah dan family tieka..
family tieka pun harap tieka akan buat operation tu..
bila nurse bawak tieka masuk dewan operation seboleh nya tieka senyum..
dan doktor suruh tieka jangan rasa takut..
insyallah tak ada apa-apa..
lepas doktor bagi ubat bius..
entah bila tieka tidak sedar tieka dah tido time tu..
sampai lah tieka dikejutkan doktor tu..
tieka dah rasa ada balutan dikepala tieka..
lepas tu tieka muntah-muntah kesan dari ubat bius tu..
sehari jugak lah tieka muntah..
setelah 4 jam berada di dewan operation

16/3/2011-sihat sedikit
alhamdulilah..dah 2 hari tieka tidak makan..
nurse hanya bagi tieka ubat tahan muntah dan tahan sakit..
nurse jugak berikan air masuk badan untuk mengelak kan tieka dari rasa lapar..
bukan lah tieka xleh nak makan time tu..
tapi takut tieka muntah lagi lepas makan..
lepas dah kurang sikit muntah-muntah..
alhamdulilah,tieka dah boleh makan..
kadang-kadang tieka makan nasi dan bubur..
apa yang tieka rasa semua rasa pahit je sebab kesan bius tu jugak..
doktor pernah bagi tahu sebelum nie..
nie lah akan terjadi lepas selesai operation..
doktor datang ke bilik tieka..
ramai lah jugak yang datang..
bukak balutan tu dan tengok lepas tu balutan balik..


17/3/2011-masa untuk pulang ke rumah
pagi-pagi lagi tunggu doktor datang bawa berita..
tieka akan dibenarkan keluar wad..
alhamdulilah..Allah makbul kan doa tieka..
tieka happy sangat..
doktor buka balutan tu dan sapu apa entah kat jahitan tu..
rasa pedih lah jugak time tu..
lama kelamaan dah ok laa..
lepas bukak balutan nie laa die..

*maaf lah sesiapa yang msj tapi x reply..maaf sgt2..huhuhu...
*mekasih kepada semua yang sabar menunggu entry tieka yang seterusnya...
*maaf sekali lgi andai gambar yang last nie korang rasa takut ke apa..maaf sgtt...
*cukup sekadar tieka bagi tahu yang tieka operation nie ada kaitan dgn telinga..huhuhu..

5 ulasan:

Noorhafizah いざッ berkata...

Get well soon.. missusomuch <3

Rizal Murad berkata...

Alhamdulillah lepas dh operation...Semoga Tieka sembuh dan sehat walafiat...Amin :)

tieka berkata...

mekasih korang...thanks sgt2..^_^ insyallh..akan sembuh nnti..:D

miss eira berkata...

tika kena pe??akak xtw ape2 punn

sherlina halim berkata...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...